WEW Westerwälder Eisenwerk Weitefeld

Al voor haar overname door de Thielmann groep (voorjaar 2016), ontwikkelde WEW zich in haar 75 jarige historie -jubileumjaar 2014- van regionale toeleverancier in de 50/60-er jaren, tot een hoog gespecialiseerde tankcontainerproducent in Europa voor drinkwater, brandstoffen en oliën. In het midden van de 90-er jaren werd door verdere ontwikkeling en specialisatie, de focus gelegd op bijzondere tankcontainers voor vloeibare chemicaliën en gassen voor de industrie, defensie, brandweer en offshore. In 2022 werken er in de ca. 12.000 m² grote productiesite, zo’n 80 hoog gekwalificeerde experts. Experts met veelal decennialange ervaring en vele unieke systeem patenten.

Compleet gespecialiseerd programma

Als professionele systeembouwer geniet WEW internationaal een uitstekende reputatie; het bedrijf is bekend van specifieke tankcontaineroplossingen voor de olie- en gasindustrie, de chemie- en petrochemische industrie, als ook voor nucleaire industrie.

Tevens biedt WEW complete drinkwater- en  brandstofsystemen voor defensie en overheden, door middel van mobiele ‘drop & go” stations. Robuust en veilig voor on-&off-road transport als mede voor spoor- en zeetransporten gecertificeerde dubbelwandige tanks, compleet met pompen, filterunits en conserveringssystemen. Met dezelfde kennis en vakmanschap worden vele hulp- en reddingdiensten van mobiele tanksystemen voorzien, zoals brandweer en rampbestrijding organisaties.

Leveringen worden geborgd met certificaten en toelatingen onder ISO-9001 o.a. ASME T/U/U2, IMDG en ISO, DNV-2.7/1, IATA, AD-2000. WEW biedt alle mogelijkheden voor transport, opslag en distributie van ruim 2.000 gevaarlijke vloeistoffen en gassen, inclusief radioactieve stoffen. Ook het uitvoeren van alle bijbehorende proeven met NoBo inspectie en complete documentatie behoort binnen haar dienstverlening. WEW heeft ruim 100 patenten en investeert doorlopend in onderzoek en ontwikkeling tot nieuwe systemen.

THIELMANN WEW – Westerwälder Eisenwerk Weitefeld