KEN Hygiene Systems

KEN HYGIENE SYSTEMS

KEN is een innovatief Deens bedrijf met meer dan 75 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verkoop van desinfectie-wassers, bedpan-wassers en laboratorium-wassers. Daarnaast biedt het vaatwassers voor professionele keukens en “ons pallet” aan speciale wassers voor de Food- en Pharma-industrie. Via CONSENSYS konden van wij van 2005 tot 2022 nieuwe wasser projecten binnen de Benelux realiseren met KEN wat gevestigd is in Bröbyværk, 25 km onder Odense, op het schiereiland Funen in Denemarken. Per Dec.'22/Jan.'23 is CONSENSYS actief aan kijken en selecteren naar nieuwe partners voor dergelijke industriële wassers.

 

Al meer dan 75 jaar historie

KEN werd in 1941 opgericht, oorspronkelijk realiseerde het grootkeuken- mengers en aardappel-pelmachines. In 1971 waren de wassers- en desinfectiemachines voor ziekenhuizen en laboratoria inmiddels de belangrijkste producten voor KEN geworden. In samenwerking met industriële producenten en eindverbruikers in de voedingsmiddelensector, draagt KEN bij aan een verbeterd hygiëne-niveau in vele productieprocessen. Zij ontwikkelde in samenwerking met industriële producenten, wasmachines voor eindverbruikers in de voedingsmiddelensector en draagt bij aan een verbeterd hygiëne-niveau in de productieprocessen. Mede door vroege Deense milieueisen richtte KEN zich op beperking van milieu belasting, en juist ook deze focus op milieu; besparing van water verbruik, energie, chemicaliën en reductie afvalstromen is tevens een kerndoel voor CONSENSYS.

In de moeilijke CORONA jaren waren zowel de orderportefeuille als uitleveringen soms moeizaam, maar tegelijkertijd nam de recent ontwikkelde IQ-serie een grotere vlucht in met name marktsegment "Life Science". De leveringsomvang steeg verder in 2022 en 2023 start met grote orderboek, waardoor KEN management besloten heeft zich volledig te focussen op deze nieuwe lijn en markt. Hiervoor wordt per 01-01-2023 hun productie personeel en ruimtes ingericht voor grotere serie productie en assemblage van deze specifieke wassers. Tot grote spijt van CONSENSYS wordt door KEN daarbij ook productie van Industriële Wassers gestopt. Onze e-mailing en contacten gingen aan klanten in week 02-2023.

Ken in Denemarken