Thielmann Contek - Ellrich DE

CONTEC

In mei 1995 starten twee ervaren vakmensen uit de IBC-industrie (lijm-kleefstof) met de productie van toepassingen voor de drukinkt-industrie. Al snel na de start van het bedrijf is er een goede klantenkring opgebouwd: het levert voornamelijk aan klanten die werken met IBC lijm-kleefstoffen. Voor hen worden oplossingen gemaakt voor het reiniging, reparaties en herkeuringen. Het bedrijf vestigt zich dan in Ellrich (deelstaat Thüringen) in Duitsland.

Door haar kwalitatieve oplossingen groeit de reputatie van CONTEC gestaag en daarmee ook haar omvang. Er wordt geïnvesteerd in speciale chemische reinigingsunits: deze maken m.b.v. oplosmiddelen, op mechanische wijze inwendig schoon. Daarnaast is er binnen het bedrijf veel ervaring met gespecialiseerde container-reiniging, - onderhoud, -inspectie en containerherkeuring, Met name voor UN-ADR IBC’s en Drums.

Sinds november 2018 is CONTEC onderdeel van THIELMANN. Het management is in handen van Fredi Endtricht en Eycke Dörre. Het management en CONSENSYS hebben een nauwe samenwerking: continu worden de door CONSENSYS bedachte en geleverde toepassingen in de Benelux aan het management teruggekoppeld en door CONTEC toepasbaar gemaakt voor klanten in andere landen. CONTEC focust zich op de verbreding van de dienstverlening aan klanten in naburige landen en regio’s. Als onderdeel van THIELMANN wordt er veel synergie geboden; de verkoopadviseurs van CONTEC, waaronder ook CONSENSYS, weten altijd een oplossing voor de specifieke klantbehoeften te vinden. De toekomstverwachtingen zijn erg positief en verdere groei wordt verwacht. De productielocatie in Ellrich kan hier op termijn in voorzien.