Het Thielmann logo

THIELMANN PORTINOX: dé grote speler in kleine druktanks 

Historie, het in 1999 wereldwijde actieve bedrijf TEKA-groep verwerft het eigendom van en ontstaat de samenvoeging van Thielmann Container Systemen GmbH te Haiger en Umformtechnik te Hausach GmbH, welke zich voortzet onder de nieuwe naam UCON AG Containersystemen KG in Hausach. Het hoofdkantoor van TEKA in Haiger zet in 2013 in op vergroting van effectiviteit en centralisatie binnen diverse productielocaties in Duitsland (Hausach) en Spanje (Granada) waarbij dit kantoor ook verplaatst naar Spanje. In 2014 volgt ook de verplaatsing van productie uit Haiger naar Granada. Daarmee versterkt PORTINOX zich onder de business unit ‘Thielmann Container Systemen’ welke wereldwijd actief is met hun eigen programma aan Kegs, Drums en Vaten, naast de verdere Solid & Liquid IBC-Containers en Tankcontainers inclusief bijbehorende proces- / randapparatuur. In 2018 wordt de THIELMANN brand in alle bedrijven meer naar voren gebracht in ieder presentie en locatie.

De organisatie waarborgt de toepassing continue kwaliteitscontroles tijdens alle project- en productieprocessen wordt gegarandeerd. Daarbij werkt THIELMANN PORTINOX volgens de internationale richtlijnen en voorschriften voor UN-verpakkingsvoorschriften ADR/RID en richtlijnen CE-PED en ASME met NB en volgen leveringen met bijbehorende documentatie en certificaten.

Marktoplossingen

De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé succesfactor van de onderneming. THIELMANN PORTINOX bedient productiebedrijven in zowel voedings-, dranken-, chemie- en farmaceutische industrie. Maar ook  voor specifieke toepassingen in petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren worden maatwerk druktanks ontwikkeld en geleverd.

Thielmann Granada productie & hoofdkantoor