Wereld Staalhandel door Oorlog nu ook in Markt Problemen

Acuut veranderde condities door markt tekorten aan grondstoffen in staal en RVS sector vraagt om onze directe aanpassingen. 

Geachte relatie,  

crisis ukraineNu wij in Europe nét van de Covid pandemie aan het bijkomen waren, veroorzaakt de Russische inval in Oekraïne een nóg veel grotere impact op de westerse én wereldwijde economie. Daaraan toegevoegd de nodige sancties, en zo ontstaat er enorme krapte aan delfstoffen in de Staal-RVS productie. Door deze afgenomen beschikbaarheid, de onzekerheden én leveringsrisico, dicteren de staalproducenten per direct hun leveringen tegen sterk gestegen handelsprijzen met voor ons onzekere dagprijs afrekening.

Aangezien al onze producten zoals bij THIELMANN UCON vanuit ruw RVS van rol en plaat wordt verwerkt, zijn we per direct genoodzaakt al onze afgegeven offertes, prijslijsten of opgaves per e-mail -of zelfs mondeling- als vervallen te beschouwen.

Graag bekijken wij met u naar de lopende dossiers over de feitelijke impact welke naast de gestegen kostprijzen misschien ook veranderingen geven over de eerder afgegeven levertijden.

Wij vragen om uw begrip in deze situatie, volgend uit de pijnlijke oorlogshandelingen in Oekraïne. Samen met de productie locaties trachten wij u zo goed mogelijk te informeren en te bedienen.

Warme groet, Gerard Noordhof

Download het memo

Consensys