Binnen de Benelux vertegenwoordigt Consensys, het bureau van Gerard Noordhof, de volgende gerenommeerde merken:

 

Het Thielmann logo    Het UCON logo

UCON, de historie omvat 275 jaren; jubileum in 2015!

In 1740 starten de gebroeders Litschgi een Staalwerk fabriek in Hausach, gelegen in het Zwarte Woud, en groeit in samenwerking binnen deze gemeente tot een eerste 80 medewerkers in 1813. Door aansluiting op het spoor in 1866 en toepassen van stoomturbines in 1888 ontwikkelen zij zich tot serieuze industriële machine en plaatwerkerij. Na interesse en overname komt het bedrijf in handen van Mannesmann en start na de oorlogsjaren in 1950 met de opslagtanks en container productie. Lokale serie productie groeit mee tijdens de industriële revolutie tot 600 medewerkers in 1960. Daarmee komt dit staalwerk in 1970 in beeld van en na overname onder Thyssen staal groep. In 1986 ontstaat wederom een zelfstandig bedrijf onder Umformtechnik Hausach GmbH en heeft in 1990 zo’n 390 personeelsleden.

Het wereldwijde actieve bedrijf TEKA-groep verwerft in 1999 het eigendom en bij het samenvoegen van Thielmann Container Systemen GmbH te Haiger en Umformtechnik te Hausach GmbH ontstaat de nieuwe naam UCON AG Containersysteme KG in Hausach. Vanuit de hoofdzetel van TEKA in Haiger wordt in 2013 ingezet op effectiviteit en centralisatie binnen diverse productie locaties in Duitsland (Hausach) en Spanje (Granada) en nieuwe vestiging in Mexico. Daarmee versterkt UCON zich onder de business unit ‘Thielmann Container Systemen’ welke wereldwijd actief is met breed programma aan Kegs, Drums en Vaten, Solid & Liquid IBC-Containers en Tankcontainers inclusief bijbehorende proces- / randapparatuur.

In voorjaar van 2016 wordt WEW verworven en zal verder worden geïntegreerd in de Thielmann groep.

THIELMANN UCON toekomst in Hausach

Download corporate customer communciation

Met ingang van September ’16 verkrijgen alle productie bedrijven via ‘re-branding’ de THIELMANN naam. De focus ligt op versterking en verbreding in onze gezamenlijke markten vanuit huidige bedrijfslocaties. [UCON, Portinox en Comet, Thielmann en WEW]. Hierdoor ontstaat een wereldwijde aanbod voor de ontwikkeling van en productie voor leveringen van roestvrijstalen kegs, drums, drukvaten en IBC-containers en Tankcontainers van klein tot grote volumes.

Met onze geschiedenis van meer dan 275 jaar vervaardigen wij standaard en/of op maat container systemen voor de verwerking, dosering, menging, verpakking, opslag en transport van producten. De organisatie waarborgt de bekendheid met en de toepassing van ISO-9001, welke periodiek door de NoBo (Notified Body) van de TÜV-Süd wordt geaccrediteerd. Continue kwaliteitscontrole tijdens alle project- en productieprocessen wordt gegarandeerd. Daarbij werken wij volgens de internationale richtlijnen en voorschriften voor IBC’s zoals de UN-voorschriften ADR/RID, IMDG-code, DOT en ASME. Ook worden de ATEX-, PED- en CE- richtlijnen tijdens een ontwerpanalyse gehanteerd. Druktank bepaling aan de hand van AD-2000 en opslagtanks volgens DIN 6600, 6608, 8816, 8818. En vanzelfsprekend verzorgd mét de hierbij behorende documentatie en certificaten.

Marktoplossingen

De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé centrale succesfactor van onze onderneming. Wij bedienen productie bedrijven in zowel voedings-, dranken- en farmaceutische industrie, als diervoeders, mineralen en de petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren. Het blijft ons primaire doel onze klanten optimale tevredenheid met onze producten te verschaffen.

De THIELMANN UCON vestiging in Hausach, Duitsland

 

 

logowew


WEW – Westerwälder Eisenwerk Weitefeld

Al voor haar overname -voorjaar 2016- door de Thielmann groep, ontwikkelde WEW zich in haar 75 jarige historie vanuit de regionale toeleverancier in de 50/60-er jaren, tot een hoog gespecialiseerde tankcontainer producent voor drinkwater, brandstoffen en oliën. Met pioniersgeest zorgde het ondernemersteam voor de ontwikkeling en specialisatie in het midden van de 90-er jaren met de focus op bijzondere tankcontainers voor vloeibare chemicaliën en gassen voor de industrie, defensie, brandweer en offshore. Actueel werken op hun ca. 12.000 m² grote productie site zo’n 80 hoog gekwalificeerde experts, veelal met decennia lange ervaring.

Complete Specialisme

Als professionele systeembouwer geniet WEW internationaal een uitstekende naam, met specifieke tankcontainer oplossingen voor de olie- en gasindustrie, de chemie- en petrochemische industrie, als ook voor nucleaire industrie.

Tevens biedt WEW complete drinkwater- en  brandstofsystemen voor defensie en overheden, middels mobiele ‘drop & go” stations. Robuust en veilig voor on-&off-road transport als mede voor spoor- en zeetransporten gecertificeerde dubbelwandige tanks, compleet met pompen, filterunits en conserveringssystemen.

Met dezelfde kennis en vakmanschap worden vele hulp- en reddingdiensten van mobiele tanksystemen voorzien, zoals brandweer en rampbestrijding organisaties.

Onder de wereldwijd geldende normen en richtlijnen, worden leveringen geborgd met certificaten en toelatingen onder ISO-9001 o.a. ASME T/U/U2, IMDG en ISO, DNV-2.7/1, IATA, AD-2000 en bieden wij alle mogelijkheden voor transport, opslag en distributie van ruim 2.000 gevaarlijke vloeistoffen en gassen, inclusief radioactieve stoffen. Ook het uitvoeren van alle bijbehorende proeven met NoBo inspectie en complete documentatie behoort binnen onze dienstverlening. WEW heeft ruim 100 patenten en investeert doorlopend in onderzoek en ontwikkeling tot nieuwe systemen.

WEW – Westerwälder Eisenwerk Weitefeld

 

 

ken hygiene systems r logo


KEN A/S is een innovatief bedrijf met actueel 75 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verkoop services van desinfectie wassers, bedpan wassers, laboratorium wassers als ook vaatwassers voor professionele keukens en “ons pallet” aan speciale wassers voor de Food- en Pharma-industrie. Daarmee bieden wij een breed scala aan standaard oplossingen en voorzien tevens speciale oplossingen bij individuele details. Hierin bedient KEN de Europese markt, als ook op de wereldwijde markt segmenten. Via CONSENSYS worden de diensten binnen de Benelux verzorgd.

KEN is gevestigd in de idyllische hart op schiereiland Funen in Bröbyværk, 25 km onder Odense.

75 jaar Historie

Het bedrijf werd in 1941 door dhr. Kaj E. Nielsen opgericht met oorspronkelijk de verkoop van groot keuken mengers en aardappel pel-machines. Totdat in 1971 de wassers en desinfectie machines voor KEN de primaire producten voor ziekenhuizen en laboratoria was geworden. Na ontwikkelingen in samenwerking met industriële producenten en eindverbruikers in de voedingsmiddelensector, draagt zij bij aan een verbeterd hygiëne-niveau in de vele productieprocessen. Samen vertegenwoordigingen in de meeste landen biedt KEN haar complete oplossingen voor CSSD’s ‘utility rooms’, Food & Pharma industrie en industriële keukens. Apparatuur valt onder "Machinery Directive", geborgd via onze kwaliteit en milieu management systeem gecertificeerd ISO 9001:2008, ISO 13485:2003 en ISO 14001:2004.

Missie Statement & Vision

“Our KEN ambition is to be a preferred partner via the development and implementation of environmentally sound, efficient and reliable systems that fulfil customer requirements within our lines of business. KEN A/S develops and markets innovative hygiene solutions and services to customers in the health and food industry. Therefore the quality and environment are key focus areas at KEN A/S, and we work continuously with optimizations and improvements at all levels of the organization from sales and development through production, delivery and service.”

KEN ontwikkelt in samenwerking met industriële producenten, wasmachines voor eindverbruikers in de voedingsmiddelensector en draagt bij aan een verbeterd hygiëne-niveau in de productieprocessen.

Sinds de scherpe Deense milieueisen uit de jaren ’70 & ’80, richt KEN zich al decennia lang op de beperking van water- en energieverbruik, reductie van chemicaliën en afvalstromen. Dit levert nieuwe gebruikers een interessante kostenbesparing bij deze snelle en betrouwbare wassers.

Daarmee voorziet het KEN programma in de natuurlijke behoefte binnen uw moderne productieomgeving voor hygiëne, kwaliteit, efficiency, bedrijfszekerheid en flexibiliteit.

Ken in Denemarken