WEW – Weitefeld DE

WEW de "Westerwälder Eisenwerk Weitefeld" staat vele decennie al bekend als een professionele grote tankcontainer-bouwer dat internationaal een uitstekende reputatie geniet; bekend van zeer speciale tankcontainer-oplossingen voor de olie- en gasindustrie, de chemie- en petrochemische industrie, als ook voor nucleaire industrie. Als kernactiviteit biedt WEW haar complete drinkwater- en brandstofsystemen voor Defensie, Brandweer en Overheden. Sinds juli 2023 onderdeel van Dirks-Group geworden, en was vanaf Mei 2016 deel van THIELMANN-groep.

WEW Container Systems GmbH ontwikkelde zich in haar meer dan 75 jarige historie -jubileumjaar 2014- van regionale toeleverancier in de 50/60-er jaren, tot een hoog gespecialiseerde tankcontainer producent in Europa voor drinkwater, brandstoffen en oliën. In het midden van de 90-er jaren werd door verdere ontwikkeling en specialisatie, de focus gelegd op bijzondere tankcontainers voor vloeibare chemicaliën en gassen voor de industrie, defensie, brandweer en offshore. Zij werken gericht op specifieke toepassing en produceren op hun eigen -ca. 12.000 m²- grote productiesite, en putten uit veelal decennialange ervaring en vele unieke systeem patenten.

Compleet gespecialiseerd programma

Als professionele systeembouwer geniet WEW internationaal een uitstekende reputatie; het bedrijf is bekend van specifieke tankcontaineroplossingen voor de olie- en gasindustrie, de chemie- en petrochemische industrie, als ook voor nucleaire industrie. Specialisatie ligt op het gebied en toepassing voor Defensie.

Tevens biedt WEW container systems GmbH, complete drinkwater- en  brandstofsystemen voor defensie en overheden, door middel van mobiele ‘drop & go” stations. Robuust en veilig voor on-&off-road transport als mede voor spoor- en zeetransporten gecertificeerde dubbelwandige tanks, compleet met pompen, filterunits en conserveringssystemen. Met dezelfde kennis en vakmanschap worden vele hulp- en reddingdiensten van mobiele tanksystemen voorzien, zoals brandweer en rampbestrijding organisaties.

Leveringen worden geborgd met certificaten en toelatingen onder ISO-9001 o.a. ASME T/U/U2, IMDG en ISO, DNV-2.7/1, IATA, AD-2000. WEW biedt alle mogelijkheden voor transport, opslag en distributie van ruim 2.000 gevaarlijke vloeistoffen en gassen, inclusief radioactieve stoffen. Ook het uitvoeren van alle bijbehorende proeven met NoBo inspectie en complete documentatie behoort binnen haar dienstverlening. WEW heeft ruim 100 patenten en investeert doorlopend in onderzoek en ontwikkeling tot nieuwe systemen.

 

 

Consensys