Thielmann PTX - Granada ES

Ook vertegenwoordigt CONSENSYS reeds 2 decennia de industriële druktankjes types DRB (volgens CE-PED) en GGB-serie (volgens UN-ADR) van PORTINOX als eén van de THIELMANN dochters uit het zuid Spaanse Granada. Deze productie locatie vervaardigd sinds de jaren '90 een groot aandeel van alle Bierkegs wereldwijde marktbehoefte. Hier worden de kegs in vrijwel volledige gestandaardiseerd en geautomatiseerde lijnen gemaakt. Uitbreiding met onze industriële CE-PED-ASME druktanks brengt een logische efficiëncy voor deze order gestuurde RVS drukbestendige verpakkingen voor vloeistoffen. Zo verhuisde eind 2014 de productielijnen van de historische locatie in Haiger (ooit gestart in Bad-Berleburg) en werden toegevoegd in extra productie hallen in Granada. Zo worden dus bij PORTINOX vestiging Spanje vele speciale CE-druktanks en UN-verpakkingen geproduceerd onder hoge mate van standaardisatie bij minimale (lage) serie productie aantallen.

Ook hiermee bedienen we vrijwel alle producerende bedrijven in zowel voedings-, dranken- en farmaceutische industrie, als ook in de diervoeder, mineralen, petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren. De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé succesfactor van de gehele onderneming.

THIELMANN PORTINOXdé grote speler in kleine druktanks 

Historie, het in 1999 wereldwijde actieve bedrijf TEKA-groep verwerft het eigendom van en ontstaat de samenvoeging van Thielmann Container Systemen GmbH te Haiger en Umformtechnik te Hausach GmbH, welke zich voortzet onder de nieuwe naam UCON AG Containersystemen KG in Hausach. Het hoofdkantoor van TEKA in Haiger zet in 2013 in op vergroting van effectiviteit en centralisatie binnen diverse productielocaties in Duitsland (Hausach) en Spanje (Granada) waarbij dit kantoor ook verplaatst naar Spanje. In 2014 volgt dan ook de verplaatsing van productie uit Haiger naar Granada. Daarmee versterkt PORTINOX zich onder de business unit ‘Thielmann Container Systemen’ welke wereldwijd actief is met hun eigen programma aan Kegs, Drums en Druk-Vaten. Sinds 2018 wordt de THIELMANN brand in alle bedrijven meer naar voren gebracht in de naamgeving en ieder presentie van afzonderlijke locaties.

De organisatie waarborgt de toepassing continue kwaliteitscontroles tijdens alle project- en productieprocessen wordt gegarandeerd. Daarbij werkt PORTINOX volgens de internationale richtlijnen en voorschriften voor UN-verpakkingsvoorschriften ADR/RID en richtlijnen CE-PED en ASME met NB en volgen leveringen met bijbehorende documentatie en certificaten.

Marktoplossingen

De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé succesfactor van de onderneming. PORTINOX bedient productiebedrijven in zowel voedings-, dranken-, chemie- en farmaceutische industrie. Maar ook  voor specifieke toepassingen in petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren worden maatwerk druktanks ontwikkeld en geleverd.

Thielmann Granada productie & hoofdkantoor

 

Consensys