Thielmann UCON - Hausach DE

Al sinds de start eind December 2005 vertegenwoordigt CONSENSYS het kwalitatieve merk UCON Container Systems uit zuid Duitsland. Al meer dan 275 jaar vervaardigt zij op de historische “UCON Hausach” locatie hun vele standaard en/of op maat gemaakte containersystemen voor opslag en transport van vloeibare stoffen. Daarnaast wordt er voor vast stoffen diverse Container Systemen en bijbehorende systeem apparatuur geproduceerd zoals losstations, met continue of batch dosering, container afvulstations en adapters voor functionele proces connectie.

Naast productie is er ook reparatie, modificatie en technische service van alle soorten van onze IBC’s mogelijk in Hausach (Zwarte Woud) voor onze klanten. Uiteraard wordem daarbij ook de UN-ADR en de CE-PED wettelijk her-certificeringen verzorgd. Zo zijn en blijven de RVS containers duurzaam inzetbaar.

Zo bedienen wij met UCON alle producerende bedrijven in zowel voedings-, dranken- en farmaceutische industrie, als ook in de diervoeder, mineralen, petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren. De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé succesfactor van de gehele onderneming.

Het UCON logo

De lange historie van UCON, gerenommeerd container productie sinds 1740!

In 1740 starten de gebroeders Litschgi een Staalwerk fabriek in Hausach, gelegen in het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland. Het bedrijf groeit in samenwerking binnen deze gemeente tot een eerste 80 medewerkers in 1813. Door aansluiting op het spoor in 1866 en toepassen van stoomturbines in 1888 ontwikkelen zij zich tot serieuze industriële machine- en plaatwerkerij. Na een overname komt het bedrijf in handen van Mannesmann en start het na de oorlogsjaren in 1950 met de productie van opslagtanks en containers. In 1970 komt het na en overname onder de Thyssen staal groep. In 1986 ontstaat opnieuw een zelfstandig bedrijf onder Umformtechnik Hausach GmbH en dat zelfstandige bedrijf heeft in 1990 zo’n 390 personeelsleden.

Het wereldwijde actieve bedrijf TEKA-groep verwerft in 1999 het eigendom en bij het samenvoegen van Thielmann Container Systemen GmbH uit Haiger en Umformtechnik te Hausach GmbH ontstaat de nieuwe naam UCON AG Containersysteme KG in Hausach. Vanuit het hoofdkantoor van TEKA in Haiger wordt in 2013 ingezet op effectiviteit en centralisatie binnen diverse productielocaties in Duitsland (Hausach) en Spanje (Granada) en kwam extra productie in Mexico. Daarmee versterkt UCON zich als business unit onder ‘Thielmann Container Systemen’ die wereldwijd actief is met breed programma aan Kegs, Drums en Vaten, Solid & Liquid IBC-Containers en Tankcontainers inclusief bijbehorende proces- / randapparatuur. Eind 2016 wordt in de merknaam ook THIELMANN toegevoegd.  

Download corporate customer communciation

UCON Container System toekomst in Hausach

Sinds vroege voorjaar van 2024 werd UCON Container System in Hausach weer zelfstandig middels 'MBO' en vormt formeel geen onderdeel meer van de THIELMANN bedrijven groep. De focus ligt op versterking en verdieping in specifieke markt toepassingen vanuit huidige UCON project en productie expertise. Hierbij blijft een wereldwijde aanbod voor de ontwikkeling van en productie voor leveringen van roestvrijstalen IBC-containers voor Liquids and Solids.

Met haar geschiedenis van meer dan 275 jaar vervaardigt UCON standaard en/of op maat gemaakte containersystemen voor de verwerking, dosering, menging, verpakking, opslag en transport van producten. De organisatie waarborgt de toepassing van ISO-9001, welke periodiek door de NoBo (Notified Body) van de TÜV-Süd wordt geaccrediteerd. Continue kwaliteitscontrole tijdens alle project- en productieprocessen wordt gegarandeerd. Daarbij werkt UCON volgens de internationale richtlijnen en voorschriften voor IBC’s zoals de UN-voorschriften ADR/RID, IMDG-code, DOT en ASME. Ook worden de ATEX-, PED- en CE- richtlijnen tijdens een ontwerpanalyse gehanteerd. Druktank bepaling aan de hand van AD-2000 en opslagtanks volgens DIN 6600, 6608, 8816, 8818. En vanzelfsprekend verzorgd mét de hierbij behorende documentatie en certificaten.

Marktoplossingen

De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé succesfactor van de onderneming. UCON bedient productiebedrijven in zowel voedings-, dranken- en farmaceutische industrie. Maar ook in de diervoeder, mineralen, petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren

De THIELMANN UCON vestiging in Hausach, Duitsland

 

Consensys