Thielmann UCON - Hausach DE

Sinds de start eind December 2005 vertegenwoordigt CONSENSYS het kwalitatieve merk UCON Containers van THIELMANN. Al meer dan 275 jaar vervaardigt zij op de historische “UCON” locatie in Hausach vele standaard en/of op maat gemaakte containersystemen voor opslag en transport van vloeibare stoffen. Daarnaast wordt er voor containersystemen voor vaste stoffen ook diverse systeemapparatuur geproduceerd voor het lossen, doseren, mengen en ompakken van goederen.

Bij PORTINOX vestiging in Granada worden speciale druktanks en verpakkingen geproduceerd onder hoge mate van standaardisatie en serie productie. Bij de productie- en service locatie van CONTEC in Ellrich worden IBC’s onderhouden voor klanten. De werkzaamheden bestaan uit chemische reiniging, reparatie en modificatie tot en met het verzorgen van her-certificeringen.

Zo bedient de THIELMANN-groep alle producerende bedrijven in zowel voedings-, dranken- en farmaceutische industrie, als ook in de diervoeder, mineralen, petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren. De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé succesfactor van de gehele onderneming.

Het Thielmann logoHet UCON logo

THIELMANN UCON: een gerenommeerd bedrijf met een historie sinds 1740!

In 1740 starten de gebroeders Litschgi een Staalwerk fabriek in Hausach, gelegen in het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland. Het bedrijf groeit in samenwerking binnen deze gemeente tot een eerste 80 medewerkers in 1813. Door aansluiting op het spoor in 1866 en toepassen van stoomturbines in 1888 ontwikkelen zij zich tot serieuze industriële machine- en plaatwerkerij. Na ren overname komt het bedrijf in handen van Mannesmann en start het na de oorlogsjaren in 1950 met de productie van opslagtanks en containers. In 1970 komt het na en overname onder de Thyssen staal groep. In 1986 ontstaat opnieuw een zelfstandig bedrijf onder Umformtechnik Hausach GmbH en dat zelfstandige bedrijf heeft in 1990 zo’n 390 personeelsleden.

Het wereldwijde actieve bedrijf TEKA-groep verwerft in 1999 het eigendom en bij het samenvoegen van Thielmann Container Systemen GmbH te Haiger en Umformtechnik te Hausach GmbH ontstaat de nieuwe naam UCON AG Containersysteme KG in Hausach. Vanuit het hoofdkantoor van TEKA in Haiger wordt in 2013 ingezet op effectiviteit en centralisatie binnen diverse productielocaties in Duitsland (Hausach) en Spanje (Granada) en een nieuwe vestiging in Mexico. Daarmee versterkt UCON zich onder de business unit ‘Thielmann Container Systemen’ welke wereldwijd actief is met breed programma aan Kegs, Drums en Vaten, Solid & Liquid IBC-Containers en Tankcontainers inclusief bijbehorende proces- / randapparatuur.

In het voorjaar van 2016 is WEW verworven en is dit bedrijf geïntegreerd in de THIELMANN groep.

Download corporate customer communciation

THIELMANN UCON toekomst in Hausach

Met ingang van September 2016 hebben alle productiebedrijven de THIELMANN naam. De focus ligt op versterking en verbreding in de gezamenlijke markten vanuit huidige bedrijfslocaties UCON, PORTINOX, CONTEK, THIELMANN en WEW. Hierdoor ontstaat een wereldwijde aanbod voor de ontwikkeling van en productie voor leveringen van roestvrijstalen kegs, drums, drukvaten en IBC-containers en tankcontainers, van klein tot grote volumes.

Met haar geschiedenis van meer dan 275 jaar vervaardigt THIELMANN UCON standaard en/of op maat gemaakte containersystemen voor de verwerking, dosering, menging, verpakking, opslag en transport van producten. De organisatie waarborgt de toepassing van ISO-9001, welke periodiek door de NoBo (Notified Body) van de TÜV-Süd wordt geaccrediteerd. Continue kwaliteitscontrole tijdens alle project- en productieprocessen wordt gegarandeerd. Daarbij werkt THIELMANN UCON volgens de internationale richtlijnen en voorschriften voor IBC’s zoals de UN-voorschriften ADR/RID, IMDG-code, DOT en ASME. Ook worden de ATEX-, PED- en CE- richtlijnen tijdens een ontwerpanalyse gehanteerd. Druktank bepaling aan de hand van AD-2000 en opslagtanks volgens DIN 6600, 6608, 8816, 8818. En vanzelfsprekend verzorgd mét de hierbij behorende documentatie en certificaten.

Marktoplossingen

De ontwikkeling van klant specifieke oplossingen is dé succesfactor van de onderneming. THIELMANN UCON bedient productiebedrijven in zowel voedings-, dranken- en farmaceutische industrie. Maar ook in de diervoeder, mineralen, petro-/ chemische en in olie & gas industriële sectoren

De THIELMANN UCON vestiging in Hausach, Duitsland

 

Consensys